Det fantastiske Russiske strykeorkesteret Saturnalia møter stjernepianisten Sergej Osadchuk og et av Norges mest velrennomerte ensembler, saxofonkvartetten NoXaS.

To komponister, Russiske Boris Napreev og Wolfgang Plagge, komponerer hver sin Concerto Grosso til anledningen. Konsertturnéen har som mål å skape broer gjennom kulturell utveksling, og å lære av hverandres musikktradisjon. Ved siden av de 2 nye verkene blir det også kammermusikk av Sjostakovitsj og Lasse Thoresen, det beste av musikk fra våre to land. Konsertturnéen støttes av Barentssekretariatet. 

Saturnalia: 
Saturnalia kammerorkester ledes av Praskovya Tanikova og ble dannet rundt et særdeles blomstrende strykemiljø ved Alexander Glazunov musikkonservatorium i Petrozavodsk. De har med seg seg den fantastiske russiske stryketradisjonen, men har samtidig med seg det unge friske og nyskapende som preger den nye generasjonen musikere i Russland. 

Sergej Osadchuk:
Sergej Osadchuk studerte ved Moskva Konservatorium hos prof. P. Messner (elev og assistent til E. Gilels) og har derfra tatt med seg den tradisjonsrike russiske klavertradisjonen. Han kan vise til en omfattende konsertvirksomhet som solist, kammermusiker og akkompagnatør, og har vært solist med Moskva Filharmoniske Orkester, Moskva Radio- Orkester, Jönkjöping Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Tromsø Symfoniorkester og Oslo Camerata m.m. Han kombinerer sin konsertkarriere med undervisning og har gitt og mesterklasser i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Storbritannia, Italia, Russland. Osadchuk har utgitt en rekke CD-innspillinger med bl.a. Morten Karlsen (bratsj), M. B. Kjelland (sang) med mer.  Sergej Osadchuk er professor i klaver ved Musikkonservatoriet i Tromsø.

NoXaS:
Lars Lien, Ida Kristine Zimmermann Olsen, ROger Andreas Holme, René Wiik. 

NoXaS er en norsk saxofonkvartett som ble etablert i 2007 og har siden den gang markert seg som et kvalitetsensemble med flere samarbeidspartnere blant eliten av norske musikere og ensembler. NoXaS sin hovedmålsetting er å framføre det beste av repertoaret som finnes for denne ensembleformen, og å bygge et nytt repertoar i samarbeid med komponister og andre utøvere. Gjennom dette arbeidet har NoXaS som visjon og uttalt mål og være et viktig aktivum i norsk musikkliv. Lars
Helt siden oppstarten har kvartetten hatt løpende dialog med komponister om samarbeid og utvikling av nye verk for denne spennende ensemblevarianten. Dette har resultert i flere nye verk spesielt tilegnet NoXaS.

NoXaS var festivalprofil under Ilios-festivalen i Harstad i 2013, og var solister med FMKN i et nytt verk av den norske komponisten Arnt Håkon Ånesen.

Flere opplevelser:

15. feb
Club Diva Norges korforbund og Musikk i Nordland
12. - 12. jan
Nyttårskonserten 2019 Hærens musikkorps med solist
14. des
No e D.D.E. Jul Igjen
13. - 13. des
Julelunsjkonsert Erika og Runa med venner

Våre samarbeidspartnere

Statoil
Harstad Sparebank
Europcar
Harstad Tidende