Harstad Kulturhus presenterer publikumsfavorittene Cirkus Cirkör i deres nyeste produksjon Epifónima.

Nysirkusgruppa Cirkör turnerte Norge sist i 2017, og de ble svært godt mottatt her i Harstad. Denne gang tar de og artist Rebekka Karijord opp utfordringene etter #metoo, og gjør sitt for å rette opp skjevheter mellom kjønn på og bak scenen. Her er nemlig alle roller, teknikerjobber, scenografi, så vel som artister, fylt av kvinner. 

 

– Det er mindre enn hundre år siden kvinner fikk stemmerett i Sverige. I vårt ensemble finnes de som fortsatt ikke har rett til å stemme i hjemlandet. Takket århundrer med kamp har vi fått muligheten til å skape denne forestillinga med, i prinsippet, et allkvinnelig skaperteam. Slik beskriver regissør Tilde Björfors «Epifónima!» og dens kvinnelige besetning. – Hvert privilegium og mulighet jeg har i dag er mulige takket være dem som gikk foran meg, sier Björfors. 

 

Tittelen «Epifonima!» er fra gresk, og betyr utrop. I forestillingen møter vi gudinnen Ishtar, abbedissen Hildegard af Bingen, så vel som dagens kjemper som metoo-initiativtaker Tarana Burke. Les mer om alle som har inspirert forestillinga deres her: cirkor.se/epifonima Musikken er av norske Rebekka Karijord, som har samplet kvinnestemmer fra hele verden, i en egenlaget samplemaskin, og blander dem med artistenes stemmer.

 

Nysirkus er en moderne form for sirkus som i størst mulig grad foregår uten sikring, med høy kunstnerisk integritet og kroppslig kontroll, og som dessuten har utviklet en ny, humanistisk sirkusform uten dyr. Den svenske gruppa Cirkör er Nordens mest kjente i nysirkus, og igjen kan deres trofaste norske fans oppleve deres unike kombinasjon av aktuelle temaer, styrke og imponerende akrobatikk, fra Sandvika via Arendal til Harstad i 2019. 

 

Anmelderne om «Epifonima!»:

«… svår att motstå, en allt annat än separatistisk upplevelse i denna cirkulära cirkusupsättning med mycket hjärta.» Svenska Dagbladet

«Storslagen hyllning av den kvinnliga råstyrkan.» Dagens Nyheter

«Både poetiskt og häpnadsväckande.» GT/Expressen

Flere opplevelser:

16. okt
Hellbillies // 2020 30 år på veien
22. feb
Meg og Dolly med Hanne Sørvaag

Våre samarbeidspartnere