En thriller. En kjærlighetshistorie - Om å møte sin største frykt og sine mørkeste sider

Som å gå inn i en drøm. En drøm der nåtid og fortid gradvis blandes sammen. Som når man til slutt våkner fra drømmen, men følelsene sitter igjen i kroppen. Følelser som man kanskje ikke forstår, men som likevel føles sanne.

FORSKER OG PSYKOLOG Kris Kelvin får i oppdrag å undersøke den mentale tilstanden til en gruppe forskere ved romstasjonen på planeten Solaris.

ROMSTASJONEN KRETSER rundt planeten Solaris, og den har i årtier vært bebodd av forskere som med stor iver har forsøkt å forstå de mystiske forholdene på planten.

DEN SENESTE tiden har det skjedd underlige ting på stasjonen, og lederen for prosjektet har bedt Kris Kelvin om å dra dit for å vurdere tilstanden til de medvirkende forskerne.

KRIS ANKOMMER forskningsstasjonen – og her er tilstanden kaotisk. Han blir ufrivillig dratt med inn i de mystiske tilstandene. Sammen med stasjonens kybertekniker Snaut, forsøker han å gjenvinne kontrollen. Men så dukker det plutselig opp mennesker som ikke hører hjemme på stasjonen. Kris blir konfrontert med sin forhistorie og hans relasjon til sin avdøde kone. Og han blir igjen nødt til å gjenoppleve sorgen han føler for tapet av Rea.

SOLARIS ER en kjærlighetshistorie. Det er en historie om å savne noen som er borte, som aldri kommer tilbake. Og det er en historie om å møte sin største frykt og sine mørkeste sider.

 

FORESTILLINGEN ER basert på sci-fi-romanen SOLARIS av den polske forfatteren Stanislaw Lem. Boken er regnet for å være en klassiker innen sci-fi sjangeren, og er blitt filmatisert flere ganger. I vår versjon for teatret er den dramatisert av Anna Bache-Wiig, kjent som en av manusforfatterne bak blant annet TV-serien Frikjent og filmen Utøya 22. juli. For Nordland Teater har hun med sin SOLARIS skapt en intens thriller og et fortettet kammerspill for tre skuespillere.

 

VARIGHET 2 timer
PREMIERE 14.mars 2020 på Nordland Teaters Hovedscene
AV Stanislaw Lem
REGI Erlend Samnøen
DRAMATISERT AV Anna Bache-Wiig
OVERSETTELSE Hans Braarvig og Olav Ihlen Sopp
SCENOGRAFI OG KOSTYME Olav Myrtvedt
LYDDESIGN OG KOMPONIST Nils Jacob Langvik
LYSDESIGNER Evelina Dembacke
MED Morten Espeland, Madalena Sousa Helly Hansen og Duc Mai-The

Flere opplevelser:

30. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen NB: 2021
06. feb
CreedenceMania - Cosmos Factory ´50 med Fortunate Sons (NB: 2021)
05. des
Tore Sagen gjør standup
22. nov
NY DATO: Vamp

Våre samarbeidspartnere