NB! Konserten vil bli satt opp på et senere tidspunkt.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet kom tirsdag kveld med anbefaling om å avlyse arrangementer med mer enn 500 deltakere, samt å risikovurdere alle arrangementer med mer enn 100 deltakere. På bakgrunn av dette og føringer fra Forsvaret som etat har vi sett oss nødt til å avlyse følgende konserter:


13.03.2020 - Earth Wind and Fire med Hærens musikkorps – Narvik kulturhus/Vinterfestuka

14.03.2020 - Earth Wind and Fire med Hærens musikkorps – Harstad kulturhus

02.04.2020 - Lets’s Play – Harstad kulturhus

Avlysningen gjøres for å unngå utbredelse av koronaviruset.

Refusjon av billetter

Billetter kjøpt på nett refunderes automatisk. Har du kjøpt billett i billettluken ta kontakt i åpningstiden 12-14 eller via post@harstadkulturhus.no

 

-------------

I spillhistoriens spede begynnelse var musikken «white noise» eller effekter laget av ulike volumnivåer av støy. Men gjennom Pong, Pacman og etter hvert Mario og Zelda, ble det klart at mediet hadde muligheter for å skape sterke musikalske inntrykk. Enkelte mener enda at den 3-stemte polyfonien som en Commodore 64 kunne gjengi var historiens høydepunkt for musikalsk innovasjon. Utover 90-tallet ble det derimot tydelig at spillmediet kunne ha komposisjoner på lik linje med film og teater, og slik startet reisen som vår tids sterkeste historiefortellende medium.

Over to og en halv milliard mennesker gamer regelmessig, hvorav ca. 56% er menn,  44% er kvinner og 0,3% er transperson. Gjennomsnittsalderen er 34 år. Gaming har blitt en stor sosial arena, og flere nye vennskap, til og med partnerskap, knyttes gjennom spill.

Toppen av barndommen kan for mange være å ENDELIG klare å beseire en boss sammen i multiplayer og få lov å fortsette til neste nivå. I spill er samarbeid samt det å lære av sine feil essensielt for å komme videre, det er viktig også i skolen og når man skal ut i arbeidslivet.

Mange har spilt spill som har inneholdt alt fra rørende historier, humør, spenning, action, hjernetrim og tekniske utfordringer. Det er ikke overraskende at mange har lidenskap for dette, så også i Hærens musikkorps.

Det som virkelig setter stemningen i spillet, det som bringer fram følelsene og der nostalgien ligger sterkest, er musikken.

Spillmusikk faller ofte under det man på fagspråket kaller programmusikk. Musikk som har til hensikten å fremstille eller skildre noe annet enn musikken i seg selv og forsterke formidlingen av det den representerer. Kanskje musikken presenterer en stemning, en karakter eller et område? Programmusikk har vært populært siden langt tilbake i musikkhistorien hvor flere verk har hatt stor suksess. Da var det kanskje mer vanlig for komponistene å skrive programmusikk til bilder eller dikt, men i dag komponeres det flere varianter av kunstformen, som for eksempel spillmusikk.

Sjangermessig rommer spillmusikk de fleste sjangere. Det finnes mange gode komponister med inspirasjon fra helt forskjellige kilder og med helt egne spesialiseringer. For oss som spiller og lytter til musikken, elsker noen storband jazzen fra det nyeste Mario spillet, mens andre velger progressiv rock fra bosstemaet i et av Final Fantasy spillene. Eller hva med symfonisk, klassisk musikk fra The Legend of Zelda? Kanskje god gammel 8-bit heavy metal fra Mega Man? Her er det noe for enhver smak!

DIRIGENT: ANDREAS PATRIK HANSSON

Andreas er en ung og fremadstormende dirigent som ble svært ivrig da han hørte at vi skulle gjøre en dataspillkonsert. Selv har han et meget sterkt forhold til dataspill. I sin oppvekst spilte han det meste av både data- og konsollspill, nå har han en forkjærlighet for fantasy-rollespill som World of Warcraft, Skyrim, Zelda og Witcher. Han forteller også at han har mange gode nostalgiske minner fra for eksempel Mario, Halo og Minecraft.

Musikken er en veldig viktig faktor i spill, mener Andreas. Den gir verdenen og historien liv og karakter, noe som bidrar til uforglemmelige minner. For han blir det ekstra sterkt å fremføre musikk som han har hatt et å nært forholdt til, som på en måte har vært soundtrack til deler av hans liv. En heftig følelse, forteller dirigenten. Som fortsetter: Jeg hadde gleden av å dirigere Juniorsymfonikerne på "The Gathering" hvor vi spilte musikk fra blant annet Halo, Mario, Zelda, World of Warcraft, Minecraft, Civilization med flere. Jeg kan nesten ikke vente til å få begi meg ut i den samme musikkverdenen sammen med Hærens musikkorps.

Sommeren 2019 avla Andreas sin dirigenteksamen ved Norges musikkhøgskole og er nå i full gang med sin master ved den prestisjefylte National Master of Orchestral Conducting i Amsterdam og Haag. Han fungerer også som assistentdirigent ved flere profesjonelle symfoniorkestre i Nederland.

HELT NYE MUSIKKARRANGEMENT

Gjennom 9 måneder er det skapt helt nye arrangementer av musikk fra ulike data- og konsollspill, for Hærens musikkorps besetning.  Flere av arrangementene  har komponistene ikke bare tilpasset til korpset, men gått så grundig til verks at man nesten kan kalle det nye komposisjoner. Flere av Nordens beste arrangører/komponister har vært i sving.

Du får høre musikk fra The Legend of Zelda, Super Mario, Final Fantasy, Halo, Mega Man 2, Uncharted og mye mer.

Flere opplevelser:

30. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen NB: 2021
06. feb
CreedenceMania - Cosmos Factory ´50 med Fortunate Sons (NB: 2021)
05. des
Tore Sagen gjør standup
22. nov
NY DATO: Vamp

Våre samarbeidspartnere