Humorsuksess fra Hålogaland Teater på turné

Møt Guri Johnson i storform i denne kritikerroste publikumsfavoritten fra Hålogaland Teater.

Møt Guri Johnson når hun får bryne seg på Kristian Figenshow og John Sigurd Kristensen i komedien Twigs – Hele hælvetes slekta.


I den varme, vittige og menneskelige komedien Twigs møter vi ikke bare tre skuespillere som spiller tolv roller, men vi blir også kjent med resten av slekta – Hele den hælvetes slekta, som vi kaller forestillingen. Ragnar Olsen har oversatt stykket og tilpasset det til nordnorske forhold på en kraftfull rett fram måte. Gjennom de tre skuespillerne møter vi hele slekta, på godt og ondt. Det er avdøde ektemenn, en tunghørt svoger, læstadianske besteforeldre, griske svigerinner, flyttemenn, en katolsk prest, psykiateren Dr Krohn og diverse naboer.

I denne morsomme fortellingen møter vi tre søstre som livet har gitt ulike skjebner. Ebba er i ferd med å flytte inn i ny leilighet på Strandkanten. Ellinor lever med sin tidligere militæransatte mann i Målselv. Elise skal feire sølvbryllupsdag, og felles for dem alle er at de er livredde for å bli som moren sin. Men når vi til slutt møter Moder’n, så skjønner vi at eplet nok ikke faller langt fra stammen, som Fader’n sier.


Komedien Twigs - Hele hælvetes slekta har gått verden over siden den første gang ble vist på Broadway i 1971. I Norge er særlig Wenche Foss’ tolkning på Oslo Nye Teater fra 1976 kjent og husket. Nå kommer regissør Trond Lie tilbake til Hålogaland Teater (Cabaret i 2007 og Chicago i 2008) for å gi oss en herlig komedie på lyse vårkvelder. 

Forestillingen fikk en 5'er fra iTromsø. 

Med: Guri Johnson, Kristian Fr. Figenschow, John Sigurd Kristensen
Regi: Trond Lie
Kostyme og mask: Cårejonni Enderud
Nordnorsk adapsjon og oversettelse: Ragnar Olsen

Forlag: Nordiska ApS - København

Flere opplevelser:

19. sep
Kollaps i kulissene Riksteatret
09. mai
KULTURKAFÉ Heggen videregående
25. apr
Gutten som ble et insekt - Av Franz Kafka Hålogaland Teater
09. apr
Folk og Røvere i Kardemomme By Riksteatret

Våre samarbeidspartnere

Statoil
Harstad Sparebank
Europcar
Harstad Tidende