Få bøker har betydd så mye for så mange som Sult. Nå blir Hamsuns klassiker teater!

Historien om den unge, fattige og sultne forfatteren i Kristiania - "denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den" - fascinerer stadig nye lesere, 130 år etter at den kom ut for første gang.

Anders T. Andersen er regissør for Riksteatrets teaterversjon av Sult. Han kommer rett fra arbeidet med Bowie-musikalen Lazarus på Det Norske Teatret. Også denne gangen lager han en forestilling med mye bruk av bilder, video og musikk – med blant andre skuespiller Preben Hodneland og musiker Tuva Syvertsen fra Valkyrien på scenen.

Sult utkom første gang i 1890. Det skulle bli Knut Hamsuns gjennombruddsroman og et verk som samtidig innebar noe nytt i norsk litteratur. Hamsun skildrer både fysisk sult og psykisk pine hos den navnløse hovedpersonen på en måte som gjør at leseren vanskelig glemmer ham. Sult er en klassiker i litteraturhistorien som har bevart sin fascinasjonskraft også i dag.

"Sult er en bok som jeg kommer tilbake til, igjen og igjen. Denne ubøyelige, nådeløse, perverse, komiske og usammenhengende undersøkelsen av en enslig karakters tilstand er så radikal at den fremdeles tar pusten fra meg." Forfatter Siri Hustvedt

–Hvem har ikke kjent på følelsen av å ikke høre helt til, eller være oversett av andre? Med Sult har jeg lyst til å vise at det er menneskelig å føle seg utenfor, sier Anders T. Andersen. Han står også bak en rekke vellykkede dramatiseringer av romaner for teater som Roy Jacobsens De usynlige, Karl Ove Knausgårds Om våren og Geir Gulliksens Historie om et ekteskap. Andersen stod også bak filmatiseringen av Berlinerpoplene for NRK og er aktuell med spillefilmen Fuglane basert på Tarjei Vesaas’ roman høsten 2019.

 

Pressen mener: 

"Usentimentalt og røft"
Dagbladet (terningkast 5)

"En forestilling som gjør inntrykk"
Dagsavisen (terningkast 5)

"En fet og frodig forestilling. "Fet" som i "fet plate" og "frodig" som i et stykke som påkaller alle emosjoner, til og med latteren"
bok365.no (terningkast 5)

 

På scenen:
Preben Hodneland, Julia Bache-Wiig, Sverre Bentzen, Jørgen Wiig Salvesen, Tuva Syvertsen og Petter Vermeli

Team
Regissør: Anders T. Andersen, Scenograf: Dagny Drage Kleiva, Kostymedesigner: Mette Jacobsen, Videodesigner: Kenneth Karlstad, Lysdesigner: Øystein Heitmann, Lyddesigner: Erik Hedin og Produsent: Emnet Kebreab

Av Knut Hamsun. Dramatisert av Anders T. Andersen.

 

MIDDAG FOR EN HUNDRINGS FØR FORESTILLING

Kl. 16:30 inviterer vi til mettende og deilig svineknokesuppe eller linsesuppe med godt brød til.

Vi dekker til bord i foajé 2. etasje hvor du kan spise og slå av en prat med ditt medpublikum før forestilling.

Håper vi sees over en suppeskål!

I tillegg til vann på bordene, vil være mulig å kjøpe annen drikke i baren.
Suppe leveres av Clarion Collection Hotel Arcticus.

NB! Begrenset antall plasser.

BESTILL HER: http://bit.ly/middagSult

Flere opplevelser:

30. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen
06. mar
Bel Chorus: Ny dato! Magiske øyeblikk i 20 år
03. mar
Så som i himmelen Nordland Teater
06. feb
CreedenceMania - Cosmos Factory ´50 med Fortunate Sons

Våre samarbeidspartnere