Kontrabassist Knut Erik Sundquist og hans kolleger fra kontinentet, Nicolas Dautricourt fra Frankrike på fiolin og Pascal Schumacher fra Luxembourg på vibrafon, tar for seg musikk fra Gershwins rikholdige katalog. Dette er musikk som er både fengende og dyptloddende. Musikerne er hver for seg av høy internasjonal klasse - og sammen er de dynamitt!

George Gershwins opera «Porgy og Bess» ble fremført på Broadway i 1935, og har siden fascinert generasjon etter generasjon. Det er laget flere kjente jazzversjoner av operaen, blant annet har Miles Davis og Ella Fitzgerald vært med på å gjøre musikken svært populær. Spørsmålet om denne klassikeren hører til i sjangeren klassisk eller jazz virker derfor noe malplassert.

«Porgy & Bess Revisited» viser dette poenget ved å samle tre svært forskjellige personligheter som trives i begge disse verdenene – den folkelige Knut Erik Sundquist, den rolige Pascal Schumacher og den fyrrige Nicolas Dautricourt. Selv om dette kan minne om en spagettiwestern, markerer denne produksjonen starten på et vakkert og dristig eventyr utenfor de kjente grenser mellom klassisk og jazz. Den etablerer en fin balanse mellom improvisert og komponert, mellom kontroll og fri eksperimentering, og er en passende hyllest til dette tidløse musikalske mesterverket.

Porgy & Bess’ fantasiverden kjenner ingen grenser, så det har krevd både mot og ydmykhet å gyve løs på verket, og gi det en ny moderne drakt. Med Gershwins egne ord: «livet er ganske likt jazz ... det er best når du improviserer».

Flere opplevelser:

30. apr
Atle Antonsen & Bård Tufte Johansen
06. mar
Bel Chorus: Ny dato! Magiske øyeblikk i 20 år
03. mar
Så som i himmelen Nordland Teater
06. feb
CreedenceMania - Cosmos Factory ´50 med Fortunate Sons

Våre samarbeidspartnere