Ilios-åpning med sommer og sol på programmet

Mezzosopranen Marianne Beate Kielland befinner seg på et høydepunkt i sin sangerkarriere. Nå er ILIOS gamle sjef også utpekt til ny kunstnerisk leder for prestisjetunge Risør kammermusikkfest.

Marianne Beate Kielland blir den første lederen i Risør-festivalens historie som er sanger - og kvinne. Den Grammy-nominerte sangeren har nylig signert en avtale med det internasjonale agenturet Opus 3 Artists, og er en etterspurt sanger på Europas konsertscener. Marianne Beate åpner ILIOS 2019 med sol og sommer, bokstavelig talt. Hun skal framføre Harold Meltzers “Variations on a Summer Day”, basert på tekster av den amerikanske poeten Wallace Stevens. En mann som i likhet med komponisten hadde bakgrunn som advokat, og som skrev tekster som sto i grell kontrast til det konservative og småkjedelige miljøet på sin arbeidsplass. Komponisten beskriver musikken som et “møte med poeten Wallace Stevens på ferie i Bermuda-shorts”. ILIOS vil sørge for sommerlig stemning på scena, så det er det fritt fram å lufte sommergarderoben (enten man er jurist eller ei).

Urframføringer tett på publikum

Etter en kort pause blir det urframføringer i konsertformat av musikk signert to av våre absolutt fremste norske komponister, Eivind Buene og Rolf Wallin. Verkene ble spilt inn i Stormen i Bodø, og begge ble nominert til Spellemannsprisen. Nå blir de framført for et levende publikum for første gang! Det hele begynner med Eivind Buenes 6 korte “Miniatyrer” for 16 musikere. Etter ham kommer Rolf Wallins “Appearances” for samme besetning, minus en harpe. Man kan gjerne se på Buenes lekre små miniatyrer som en aperitif til Rolf Wallins hovedrett - Wallin sparer ikke på råvarene og tar ut kraften i både brass og slagverk.

Ett viktig poeng med å bruke Storsalen scene i Harstad kulturhus til disse verkene er å skape den fysiske nærheten mellom publikum og ny musikk for sinfonietta-besetning. Det vil bli dynamisk og intimt og en sterkere opplevelse enn det man får mellom scenekant og sal i et konvensjonelt oppsett.

Etter konserten blir det åpningsvrimmel med gjester. 

Se programmet til Ilios 2019 her.

Ilios tilbyr en pakkepris for fire konserter á kr 650. Kjøp Ilios-pakke her og du får kr 250 i rabatt. Følgende konserter inngår i Ilios-pakken:

  • Åpningskonserten med Marianne Beate Kielland og Arktisk Filharmoni 
  • Festivalklubb med Building Instrument
  • Lunsjkonsert med Nils Anders Mortensen, Tor Johan Bøen og Håvard Lund
  • "Clear the Saloon" med SISU og Siri Torjesen. 

 

Flere opplevelser:

16. okt
Hellbillies // 2020 30 år på veien
09. nov
Jungelboken Riksteatret
08. nov
Ørjan Burøe Store gutter gråter ikke
07. nov
Eggum & Sivertsen Vi to (er ikke Romeo og Julius)

Våre samarbeidspartnere