Malin (11) og Birgitte (17) solister med KORK

Konserten overføres live på NRK radio.

Vi inviterer til en forrykende konsert med Kringkastningsorkesteret sammen med solister og lokale talenter. Kringkastningsorkesteret – KORK - er godt kjent for de fleste gjennom flere TV-opptredener og turnéer i det ganske land. Harstad har dog i veldig mange år ikke stått på turnélista, og endelig kan vi ønske dem velkommen til byen igjen, 12 år etter forrige besøk.

Denne gang har de med seg to flotte solister fra landsdelen; Birgitte Christensen (erstatter Nina Gravrok på grunn av sykdom) og Aleksander Nohr.

Baryton Aleksander Nohr er fra Kjerringøy og debuterte ved Den Konglige Opera i København samtidig som han studerte ved Det Kongelige Danske Operaakademi.  Høsten 2013 sang Nohr Baron Douphol i La Traviata på turné med Nasjonaloperaen. Han har også sunget bl.a. Grev Almavira i Figaros bryllup med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Aeneas i Dido og Aeneas med Concerto Copenhagen, og Kristoffer Rustung i Olav Engelbrektsson med Opera Trøndelag.

Sopranen Birgitte Christensen, født i Gildeskål kommune i Nordland, har gledet og gleder oss med sin vakre stemme, det være seg i kulturhus, konsertlokaler, i kirker og i Den norske Opera & Ballett, på langs og på tvers i hele Norges land og ikke minst i utlandet. Hun er en av landets ledende sopraner og har en betydelig karriere både nasjonalt og internasjonalt. Blant de mange rollene hun har sunget fremheves blant andre Donna Anna i DON GIOVANNI, Vitellia i LA CLEMENZA DI TITO, tittelrollen i Haydns  ARMIDA, og i Giuseppe Verdis AIDA.

Sammen med de profesjonelle utøverne vil det også være opptreden av lokale talenter fra hele regionen. I løpet av juni vil Harstad Kulturhus gjennomføre en audition for unge musikkspirer og plukker her ut hvilket lokalt talent som får mulighet til å stå på scenen sammen med KORK.

Musikken som fremføres vil de aller fleste nikke gjenkjennende til. Det vil være bredt klassisk, både vemodig vakkert og feiende flott.

Det hele ledes av dirigent Petr Popelka. Popelka ble født i Tsjekkia i 1986 og er en av Europas nye dirigentkometer. Han har vunnet en rekke priser og var i fjor i semifinalen i Malko-konkurransen som regnes som en av verdens aller viktigste og hardeste dirigentkonkurranser.

LOKALE TALENTER:

Endelig kan vi fortelle hvem de lokale talentene som skal spille sammen med Kringkastingsorkesteret er!

• Malin Knutsen Hagen, Harstad, 11 år, fiolin:
    Spiller Vivaldis fiolinkonsert i a-moll (1. sats).
  • Birgitte Frendal, Melbu, 17 år, fløyte:
    Spiller Gabriel Faures «Sicilienne».

I tillegg vil de tre øvrige som også deltok på prøvespillet være med på scenen denne kvelden. De skal spille sammen med KORK på konsertens åpningsstykke, «Romeo og Julie» av Johan Svendsen.

Disse er:

• Hedda Regine Holstad Dyrnes, Sortland, cello
  • Øyvind Moe Skjønhaug, Harstad, klarinett
  • Victor Vogel, Lødingen, trompet.

16. okt
Hellbillies // 2020 30 år på veien