NORSK NOK?

150,- / 100,- barn, student

Tirsdag 28.03 //Kl. 19:00 - Lillesalen

NORSK NOK?
Et eller ainna med en teppemester

Utfordrende og samfunnsaktuelt for både ungdom og voksne, med et humoristisk og gravalvorlig perspektiv på hva som er #norskidag. Gjenkjennelig. Norsk. Norsk nok?

"Men hvorfor må jeg være så fordømt unik?
Kan jeg ikke bare ligne på dere for en gangs skyld."

Sigurd, 18 år. Heggen videregående. Russ i år. Så mister bestevennen Chris pappaen sin. Og som så mange gjør når de blir stilt ovenfor andres kriser, begynner Sigurd å reflektere over sitt eget liv. For hvor hører egentlig Sigurd til? Hører han til foreldrene sine når han er adoptert? Er han norsk bare fordi DE er norske? Hva vil det si å være norsk? Hvem bestemmer hvordan en nordmann ser ut? Og når er man egentlig norsk nok??

”Går vi ikke egentlig rundt og føler oss litt annerledes, alle sammen?”

Det er med utgangspunkt i utsagnet #norskidag, at forestillingen NORSK NOK? har blitt til. Dette er teatergruppas egen produksjon fra begynnelse til slutt, ført i pennen av forfatter Ellisiv Stifoss-Hanssen. Hege Fjeld har hatt regi, og Sindre Jensen har komponert musikk og lydkulisser, bortsett fra låta Coming Home som er produsert av Ruben Markussen. Teatergruppa sier ellers tusen takk for kreative innspill fra dramaturg Lina Killingdalen, koreograf Sigurd Johan Heide og folkedanser Torill Steinjord.

#NORSK NOK er Et eller ainna med en teppemester sitt bidrag til DUS, Den unge scenen, i 2017. DUS er et landsdekkende ungdomsteaterprosjekt, hvor målet er å stimulere produksjon og heve nivået på ungdomsteater i Norge. Her skaper profesjonelle teater en møteplass for dramagrupper i sin region, som velges ut etter søknad, og ungdom i alderen tretten til nitten år fremfører tekster spesialskrevet for ungdom på regionale festivaler. Et utvalg fra hver region får spille sine stykker på den nasjonale DUS-festivalen i Oslo i mai.

Teatergruppa Et eller ainna med en teppemester er i år med på DUS for andre gang, og 18. februar spilte vi forestillingen vår på Scene Øst på Hålogaland teater, til fullt hus og stormende jubel. 28.mars inntar vi kulturhusets Lillesal og inviterer deg til å bruke et øyeblikk på å reflektere over, le av og utfordre deg selv på hva det egentlig vil si å være norsk.

Støttet av: Grytøy Ungdomsklubb, Harstad Folkehøgskole, Hålogaland Amatørteaterselskap og Studieforbundet kultur og tradisjon.
Varighet: 45 min

Arrangør: Et eller ainna med en teppemester