LUNSJKONSERT

SENJAKOFFERTEN
Knut Erik Sundquist og Nils A. Mortensen

100,- inkl. kaffe & te

Torsdag 06.04 //Kl. 11:30 - Galleri NordNorge

Senjakofferten

Inspirasjonen til denne produksjonen er Jan Johansson og Georg Riedels legendariske "Jazz på svenska" fra 1963, der de tok gamle svenske folkemelodier og spilte dem inn på sin måte. Vi har samlet inn noen Nordnorske folkemelodier som vi har funnet i melodisamlingen på Tromsø museum, og arrangert dem på vår måte. Coveret til "Jazz på svenska" hadde bilde av en gammel svensk reiseveske. Og vi har tenkt; hva er en gammel nordnorsk reiseveske? Jo, en pappeske med hyssing rundt, en såkalt Senjakoffert!

Dette er ekte nordnorsk musikk som er lett å lytte til. Men samtidig virtuos og stilig.

Litt om musikerne:

Nils Anders Mortensen
...er Norges kanskje best bevarte musikalske hemmelighet. En av Norges absolutt beste pianister bor faktisk i Gaupeveien i Alta. Han har fått storartede kritikker i utlandet for sin siste cd, "In finstrer Mitternacht" med musikk av Johannes Brahms.
Han har også gitt ut to duo-cder sammen med Knut Erik: Reverie og Tundra.
Nils er forøvrig en av Nord-Norges største sykkelentusiaster, og har vært frivillig på Arctic Race.

Knut Erik Sundquist...
...er en av de ledende kontrabassister i vår tid. Han studerte i Wien under Prof Ludwig Streicher før han tiltrådte stillingen som solobassist i Bergen Filharmoniske Orkester. I 1993 flyttet han hjem til sitt kjære NordNorge, hvorfra han administrerer sin virksomhet som solist og kammermusiker. Fra 2009 er han ansatt i Kultur i Troms.
Han er en velsett gjest på festivaler som Schubertiade Schwarzenberg, Lockenhaus og Lucerne. I tillegg til de norske Kammermusikkfestene.
Hans CD "Reverie", med musikk av Giovanni Bottesini (2011), sammen med Nils Mortensen, har høstet glimrende kritikker i inn- og utland.
I mai 2015 kom hans andre cd "Duo Brilliante" ut, sammen med Arvid Engegård og KORK.
Og i november samme år den tredje, "Tundra", også sammen med Nils.
Knut Erik Sundquist underviser ved Universitetet i Tromsø, Norge.

Sagt om "Reverie":
"-Har dere lyst til å ta del i det som trygt kan kalles årets cd i Norge, er det bare å skaffe seg den og låne øre til en utgivelse av de sjeldne".
Kjell Hillveg, Dagsavisen

Arrangør: Harstad Kulturhus i samarbeid med Kultur i Troms