kinOmatisk

MUSTANG
Tyrkisk film - og matkveld

495,- Tyrkisk mat inkludert i prisen, salg av drikke i salen.

Torsdag 23.03 //Kl. 19:00 - Lillesalen Kafé

Mustang
Regi: Deniz Gamze Erguven, tyrkisk film fra 2015.

En sterk, livsglad og vakker film om fem søstres opprørske kamp mot tvangsekteskap, satt på den Tyrkiske landsbygda. Dette er et kritikerrost portrett av hvordan det er å være ung og kvinne i Tyrkia i dag.

«En fascinerende film og et politisk statement» - Aftenposten

Mer om filmen:
Tidlig sommer. I en landsby nord i Tyrkia går Lale og hennes fire søstre hjem fra skolen mens de leker uskyldig med noen gutter. Denne uskyldige leken får uventede følger. Familien er livredde for at jentene skal føre skam på dem, og forvandler følgelig hjemmet til et fengsel for jentene. Skolegang blir byttet ut med hjemmeskolering i husmorsyrket og giftemål blir arrangert. De fem søstrene drømmer seg tilbake til tidligere dagers frihet og finner stadig veier rundt begrensingene som er satt for dem.


Tyrkisk tale, norsk teksting.
Oscar-nominert til beste utenlandske film


Om Kinomatisk:
Vi fortsetter det unike og populære film- og matkonseptet Kinomatisk. Du er invitert til tankevekkende og bevegende opplevelser torsdagene 23. mars og 27. april. KinOmatisk viser anerkjente kvalitetsfilmer, gir en interessant innledning til hver filme og serverer deilig mat. Maten er fra det samme landet som filmen er fra, og den serveres i salen der filmen vises, på lekkert pådekte restaurantbord. Det er også bar i salen. Velkommen til hyggelige og opplevelsesrike kvelder!

www.kinomatisk.no
Facebook: @kinomatisk

Arrangør: Ellida AS i samarbeid med Harstad Kulturhus