Ny direktør for Harstad Kulturhus AS

Peter Tulinius Krarup (48) blir ny direktør for Harstad Kulturhus AS. Krarup er en internasjonal kulturleder som nå er orkestersjef for Arktisk Filharmoni (tidligere Nordnorsk Opera og Symfoniorkester). Etter 21 år som direktør for Harstad Kulturhus AS blir Ola M. Løkholm pensjonist på forsommeren (1. juni). I et styremøte torsdag ettermiddag ble Peter Tulinius Krarup ansatt som Løkholms etterfølger.

Krarup er en dansk kulturleder med en internasjonal karriere fra Danmark, Tyskland og England – og siden 2013 fra Nord-Norge. Han har en utdannelse og en yrkeserfaring som kombinerer to verdener: På den side kulturpolitisk og kunstfaglig ekspertise, på den annen side forretningsmessig og administrativ kompetanse.  Han sier dette om kulturbedriften han nå kommer til:

– Jeg har jevnlig hatt gleden av å besøke Harstad Kulturhus de seneste årene. Huset fyller på fornemt vis sin rolle som en betydelig kulturell møteplass i Nord-Norge. Kulturhuset må fastholde og bygge ut den posisjon institusjonen har skapt gjennom 26 år. Samtidig må en ny direktør evne å tilføre nye visjoner og etablere nye samarbeider for også i fremtiden å markere seg som en relevant og umistelig aktør. Jeg ser veldig frem til denne utfordringen og til å flytte til denne flotte byen.

Styreleder Bård Borch Michalsen sier at styret hadde en stor og god søkerliste med mange sterke kandidater, at rekrutteringsprosessen har vært lang og grundig, og at styret til slutt ikke var i tvil om at man har funnet den riktige direktøren.

- Harstad Kulturhus AS ønsker en ny direktør som kan ta vare på det beste ved dagens virksomhet, men som samtidig kan bringe huset enda lenger. Krarup har slike kvaliteter. Han har et internasjonalt nettverk og perspektiv, men har siden 2013 hatt ledende stillinger i nordnorsk kulturliv.

Harstad Kulturhus AS er ansvarlig for drift og utvikling av Harstad Kulturhus, Galleri Nord-Norge og Harstad Kino. Selskapet har årlig 115.000 besøkende, med en omsetning på 25 millioner kroner. Selskapet eies 100 prosent av Harstad kommune, og det har 11 heltidsansatte og 23 deltidsmedarbeidere.

Fakta: Peter Tulinius Krarup

• Født i Haslev (Danmark) i 1970.
  • Master of Arts i europeisk kulturpolitikk og administrasjon fra University of Warwick (England). Bachelor of Science (Business, Languages and Culture) fra Copenhagen Business School (København). Postgraduate Diploma i musikkvitenskap fra Birmingham City University (England). Følger nå hovedprogrammet hos Nordnorsk Lederutvikling.
  • Fra februar 2015 orkestersjef for Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (Bodø). Fra mai 2013 til januar 2015 produsent samme sted (Tromsø).
  • Tidligere praksis omfatter stillinger som soussjef, produsent og administrativ leder for Athelas Sinfonietta Copenhagen, som sjefprodusent for Athelas New Music Festival og som produsent for OperaNord.
  • Krarup er også frilans musikkjournalist, blant annet for programmene til Det Kgl Teater i København.
  • Fritidsinteresser: Cello, korsang, havkajakk, orienteringsløp.