Trygg og frisk på arrangement

Alt du lurer på om korona på Harstad Kulturhus.
Oppdatert 11.09.20

Harstad Kulturhus tar smittevern på det største alvor, og har iverksatt flere tiltak for at det skal være trygt å delta på arrangementer i våre lokaler. Her er en oversikt over de viktigste tiltakene.

Generelle smittevernråd:

Vi gleder oss til å endelig ta imot dere igjen, i trygge rammer. Her er de tre viktigste tiltakene:

• Hold deg hjemme hvis du er syk.
  • Hold minst 1 meter avstand til alle andre enn de du bor sammen med (eller er tilsvarende nær). Dette gjelder i alle situasjoner.
  • Husk god hånd- og hostehygiene.

Billettkjøp:

Vi oppfordrer publikum så langt det er mulig om å kjøpe billetter på forhånd på nett. Ved billettkjøp i billettluke anbefaler vi kontaktløs kortbetaling (tæpping). Kontaktdetaljer må oppgis ved billettkjøp, og informasjonen beholdes i 2 uker etter arrangementet for eventuell smittesporing.

Trenger du hjelp til kjøp på nett? Ta kontakt på telefon 77028100, så hjelper vi dere gjennom!

Når man kjøper billetter til nummererte forestillinger på nett, sørger billettsystemet automatisk for at det er avstand mellom hvert kjøp. En husstand/nærkontakter kan sitte sammen, men vennegrupper bør kjøpe billetter hver for seg for at vi skal kunne opprettholde riktig avstand. (Husk at dersom du kjøper billetter til flere enn deg selv, må du selv ha oversikt over hvem du kjøpte billetter til).

Alle gavekort som har utløpsdato fra mars til desember 2020 har fått forlenget gyldighet med ett år.

Plassbegrensninger og avstand i salene:

Dagens regler sier at det kan være maks 200 publikummere pr. arrangement, med 1 meters mellomrom mellom alle som ikke er i samme husstand eller tilsvarende nære. I storsalen vil det si 2 seter mellom hver gruppe. Har du behov for å forlate raden din under forestilling, ber vi deg snu ryggen til annet publikum når du passerer.

På arrangementer i unummererte saler vil våre salsverter være behjelpelig med å finne plasser til deg og følget ditt, i trygg avstand til andre.

På arrangement med nummererte seter sørger billettsystemet automatisk for at du kan kjøpe sammenhengende billetter til medlemmer av samme husstand/nærkontakter og at avstanden til andre i salen automatisk blir ivaretatt.

På arrangementer hvor billettsalget startet før koronapandemien rammet, vil det i noen tilfeller være nødvendig å flytte på publikum for å opprettholde avstand. Det vil si at vi ikke kan garantere at de samme plassene som du kjøpte, gjelder. Dette vil du som regel få informasjon om på forhånd før arrangementet du skal på.

Når du kommer til kulturhuset:

Kom tidlig! Vær obs på at det tar noe lengre tid enn vanlig å komme seg inn og ut av salene, da det er nødvendig å opprettholde 1 meters avstand også i disse situasjonene. Vi anbefaler derfor alle å komme i god tid. Normalt åpner vi dørene 30 minutter før arrangementsstart.

Benytt deg av håndspriten. Vi har plassert ut håndsprit i foajéene, i billettluken og i baren, og anbefaler alle å benytte seg av denne før man tar på rekkverk, dørhåndtak o.l.

Servering: Det er fullt mulig å handle i baren i kulturhuset. Vi oppfordrer til å betale kontaktløst med kort, og til å holde avstand til publikum og serveringspersonell. Drikke bestilles i baren, og serveres ved bordet. Unngå mingling med drikke i hånden. Det er tillatt å ta med drikke inn i salen.

Renhold: Vi har forsterket renhold av alle arenaer, spesielt ved alle kontaktpunkter.

Smittevern på og bak scenen

Vi har strenge smittevernregler for alt arbeid som foregår på og bak scenen. I enkelte scener vil du se utøvere som er nærmere hverandre enn en meter. Da er det greit å vite at dette er i tråd med nasjonale retningslinjer, og at alle nærsituasjoner er nøye risikovurdert.

Avlyste og utsatte arrangementer:

Vi jobber på spreng med å få på plass nye datoer for de forestillingene som blir utsatt, og håper på tålmodighet fra dere. Allerede kjøpte billetter vil være gyldige også på ny dato. Vi håper flest mulig velger å beholde billettene sine i påvente av ny dato. Hvis det er umulig å benytte billettene på den nye datoen, enten selv eller ved å gi de i gave, eller hvis arrangementet er avlyst, kan du bytte billettene til et gavekort med 2 års varighet som kan brukes på et fremtidig arrangement. Hvis det ikke er en aktuell løsning for deg, vil det være mulig å få refundert kjøpet.

Vi holder dere oppdatert om nye datoer via våre hjemmesiderFacebook-sider og på e-post til de av dere som har kjøpt billetter på nett.